Solidarna kafica
Preko ramena > Putovanja > Poziv za Noćno planinarenje na Čemerno - Društvo putnika Srbije

Poziv za Noćno planinarenje na Čemerno

Društvo putnika Srbije

Autor Preko ramena 2014/5/8

Sledećeg vikenda, u subotu na nedelju 24. i 25. maja 2014. godine Društvo putnika Srbije poziva sve zainteresovane na Noćno planinarenje na planinu Čemerno i osvajanje vrha koji se zove Smrdljuč (1579 m). Ko želi može se pridužiti i dan ranije, jer će kamp će biti postavljen u petak, 23. maja.

Iako je akcija prvobitno bila zakazana za 17. maj, iz Društva putnika Srbije su nas obavestli da je akcija pomerena za vikend posle, 24-25. maj zbog loših vremenskih izgleda.

Ideja noćnog planinarenja je jednostavna i o njoj smo pisali u više navrata na Preko ramena. Dođe se na određeno mesto, postavi se kamp blizu izvora pitke vode na najadekvatnijem i najlepšem mestu za to. Tada druženje počinje i istraživanje okoline planine na kojoj se boravi.

Kada dođe noć kreće se na vrh sa ciljem da na vrhu dočeka izlazak sunca nad Srbijom. Ko do sada nije iskusio ovakvu avanturu, sada je pravi trenutak za to. Ko jeste, ne propušta ovakve vidove akcija.

Iz Društva putnika Srbije napominju da penjanje na vrh nije obavezno, ali je poželjno zbog samih učesnika. "Naravno da vas niko neće terati na to, ali naš cilj je da se iskusi priroda, udahne svež vazduh i da to bude daleko od zone komfora oličene u spravama, struji, buci i ostalom čega smo svi zasićeni", kaže za Preko ramena Jovan Đerić, jedan od koordinatora akcije.

Svako ko poseti Čemerno planinu, imaće prilike da vidi veoma zanimljive stvari. "Planina je poznata po ćumuranama, jer ljudi sa ove planine žive od prerade drveta u ćumur", ističe Đerić i u šali dodaje: "Dakle, svaki sledeći put kada budete pravili roštilj, setićete se ovog noćnog planinarenja. Takođe, planina je poznata i po borovnicama koje rastu svuda u okolini, slobodne su za branje i jedenje, te je moguće da kada sledeću put budete pili sok od borovnice kažete sebi, ili drugima: 'E, ala sam ja brao toga i jeo onomad kada sam išao na noćno planinarenje na Čemerno!'”, poentira Đerić.

Noćno planinarenje na Čemerno

Akcija je apsolutno besplatna i namenjena je svim zainteresovanima, bili oni početnici ili iskusni planinari i putnici, s obzirom na to da uspon nije tehnički zahtevan niti zahtev posebnu kondiciju učesnika. "Svako ko svaki dan šeta po gradu može bez problema učestvovati i dobro se provesti. Ako neko nema šator ili vreću, ili mu fali prevoz te isto to i nudi drugima, može sve zatražiti ili ponuditi na forumu našeg sajta", kaže Đerić.

Planinarenje

Svi zainteresovani više informacija mogu pročitati na pozivu za Noćno planinarenje na Čemerno 24-25. maja na sajtu Društva putnika Srbije.

Pročitajte:

Uživanje u prirodi

Noćno planinarenje na planinu Čemerno

Vidimo se na Čemernu!

Google oglas
Pratite Preko ramena na
Preko ramena - komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove autora teksta ili uredništva.

Sveže i mirišljavo
cenzura u srbiji.jpg Cenzura
NN
2015/10/16
Italijanska prezimena Čovek se stvarno zove – Mrki Medved!
Milutin Mtrović
2015/4/9
Nafta Rusija i nafta: „Iracionalna prinuda“
Milutin Mitrović
2014/12/1
Vitamini Zašto mislimo da su nam vitamini potrebni
Katarina Marinković
2014/11/20
Nokia 3310 Nokia 3310 - Ikona brenda koji nestaje
Mobitel
2014/11/19
Marketing
Nova godina 2017 u Beograd
Društvance
U međuvremenu
Prijatelji
Srbovanje

Forma keramika

Putospektiva

U zdravom telu, vodič kroz zdrav život

Mobitel