Solidarna kafica
Preko ramena > Kulturni dodatak > TEDx Niš 12. oktobra - ideje vredne širenja

TEDx Niš 12. oktobra

ideje vredne širenja

Autor Preko ramena 2013/9/16

U Nišu će se 12. oktobra održati druga po redu TEDx Niš konferencija u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Niš. Publika je ograničena na 100 ljudi, a prijave za prisustvovanje su do 30. septembra.

Predavači na konferenciji biće eminentni stručnjaci iz raznih oblasti: Saša Popović, profesor matematike iz Niša i njegova „Uči Slobodno Akademija“, Nebojša Ozimić, istoričar i autora više desetina knjiga i publikacija različite tematike, Dejan Stojiljković, pisac i strip scenarista, široj publici poznatog kao autor romana „Konstantinovo raskršće“, Sanja Knežević, arheolog i najuspešniju preduzetnicu u Srbiji koja je od napuštenog seoskog zaseoka napravila profitabilno etno selo Latkovac, Tamara Kovačević i Srđan Dakić, koji su petoro ljudi, kutijama punih igračaka i desetak sponzora smestili u ambulantni auto i vozilo i prešli 15,000 kilometara kroz 15 zemalja, kao i Ana Divac sa njenom idejom „Milion Srba”. Lista učesnika nije konačna.

Poklonike informacionih tehnologija zanimaće govornici Borislav Blagojević, čovek sa velikim iskustvom u grafičkom dizajnu, projektovanju i programiranju, potom Ivan Minić, internet mag koji je učestvovao na više od 300 projekata u 28 zemalja, na 6 kontinenata i na koncu Dragan Varagić, vlasnik nekoliko sajtova i najstarijeg e-mail časopisa u Srbiji, kao i servisa za online distribuciju medijskih saopštenja.

Šta je TED?

TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrednim širenja započeta 1984. godine kao godišnja konferencija koja okuplja mislioce i praktičare koji na ograničeno vreme pubici predstavljaju svoje ideje i koncepte, od tehnologije preko zabave ili dizajna. Vremenom konferencija je prerasla u predstavljanje ideja značajnih za budućnost iz raznih oblasti.

TEDx u Nišu 12. oktobar

Šta je TEDx?

TEDx je nezavisno organizovani događaj po ugledu i po standardima TED-a. TEDx događaji održavaju širom sveta.

TEDxNiš konferencija predstavlja idealan događaj za svakog ko je zainteresovan da čuje dobre, nove i zanimljive ideje, da bude inspirisan, da upozna nove ljude ili preispita svoje mišljenje, znanje i stavove. Isto tako, najbitniji deo TEDx događaja čine upravo učesnici u publici, čiji je broj ograničen na 100 i za koje je otvorena prijava do 30. septembra.

Preko ramena je medijski sponzor TEDxNiš 2013. konferencije, a više informacija nalazi se na zvaničnom sajtu tedxnis.rs.

Google oglas
Pratite Preko ramena na
Preko ramena - komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove autora teksta ili uredništva.

Sveže i mirišljavo
cenzura u srbiji.jpg Cenzura
NN
2015/10/16
Italijanska prezimena Čovek se stvarno zove – Mrki Medved!
Milutin Mtrović
2015/4/9
Nafta Rusija i nafta: „Iracionalna prinuda“
Milutin Mitrović
2014/12/1
Vitamini Zašto mislimo da su nam vitamini potrebni
Katarina Marinković
2014/11/20
Nokia 3310 Nokia 3310 - Ikona brenda koji nestaje
Mobitel
2014/11/19
Marketing
Nova godina 2017 u Beograd
Društvance
U međuvremenu
Prijatelji
Srbovanje

Forma keramika

Putospektiva

U zdravom telu, vodič kroz zdrav život

Mobitel