Solidarna kafica
Preko ramena > Fokus > Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga ne rešava stare probleme - Od koga zapravo zavisi zaštita korisnika?

Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga ne rešava stare probleme

Od koga zapravo zavisi zaštita korisnika?

Autor Preko ramena 2011/12/7 : Tekstovi istog autora

Dušan Uzelac ispred sajta Kamatica piše da je novi Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga donet na predlog NBS koja je imala volju da ga donese ali možda nije imala dovoljno volje da ga fino doradi. Iako je poslovnim bankama dozvolila da se izjasne o evenutalnim zamerkama, te zamerke nisu usvojene, pa je tako recimo ostala odredba kojom ćete moći da uzmete kredit i da se u roku od 14 dana predomislite. "Lepo zvuči ali da li će to realno biti moguće? Nema šanse", komentariše Uzelac. 

 

U njegovom pismu stoji da je ovo još jedan u nizu zakona koje je pratila velika medijska pompa - podsetimo se samo zakona i uredbi zbog kojih smo stavljali podsetnike da upalimo svetla na kolima dok vozimo, revnosno vezivali pojaseve, izbegavali žutu traku i kupovali komplete prve pomoći. Sada možemo da postavimo pitanje da li svi imamo komplete prve pomoći. Odgovor bi verovatno bio potvrdan ali to je pogrešno pitanje. Pravo pitanje je ko od nas zna da upotrebi taj komplet prve pomoći? Analogno tome, donešen je zakon koji je sasvim logičan i potreban a da li će nešto bitno promeniti, videćemo.

 

Zato je logično postaviti pitanje da li će ovaj zakon nešto promeniti. Hoće, ali ne ono čemu se svi nadamo, jer cenovne kategorije usluga se ne mogu regulisati zakonom, ali primenom ovog zakona će se cene bankarskih proizvoda indirektno promeniti i to naviše.

 

 

Da li će nas zakon zaštiti? To je jedno od onih pitanja na koja odgovaramo sa "zavisi". Oni koji do sada nisu čitali ugovore neće ni sada. Oni koji do sada nisu išli u više banaka ne bi li našli povoljniju uslugu, neće ni sada. Oni koji se do sada nisu žalili na banku neće ni sada. Oni koji do sada nisu bili zadovoljni neće ni sada.

 

Možda neko neće verovati ali srpski bankarski sistem je najuredniji sistem koji imamo. U ovo ne veruju oni koji smatraju da kredit može svako da dobije, oni kojima je podignuta kamata a nisu tražili objašnjenje i razlog tome i oni koji misle da otplaćuju kartice a ne ono što su sa tim karticama kupili. Nesreća je u zameni teza jer nisu građani nespremni da plate svoje obaveze i ne kasne jer su neodgovorni već nemaju. Nizak standard je istrebio nove kvalitetne klijente a od postojećeg klijenta napravio problematičnog. A da li je neko pogledao recimo tržište telekomunikacija gde više nego ikad postoji potreba da se zaštiti korisnik od šarenih laža, telefona za 1 dinar, besplatnih minuta, neograničenih protoka, poklona i do 200% gušćih trepavica?

 

Zakon je uneo dodatni nemir u dosada već nemirne odnose banaka i klijenata. Banka će morati da zbog zakona bude spremnija na veće troškove a taj trošak u bankarstvu znači skuplje usluge. Građani su već dovoljno ljuti na banke a sada im tamo neki zakon daje još više vetra u jedra a i dalje ne znaju da nabroje više od 5 banaka na tržištu od 32 banke. Dokle god na šalteru ne okrenemo leđa usled skupe usluge nijedana banka te usluge neće pojeftiniti i nijedan zakon nam neće pomoći.

Google oglas
Pratite Preko ramena na
Preko ramena - komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove autora teksta ili uredništva.

Sveže i mirišljavo
cenzura u srbiji.jpg Cenzura
NN
2015/10/16
Italijanska prezimena Čovek se stvarno zove – Mrki Medved!
Milutin Mtrović
2015/4/9
Nafta Rusija i nafta: „Iracionalna prinuda“
Milutin Mitrović
2014/12/1
Vitamini Zašto mislimo da su nam vitamini potrebni
Katarina Marinković
2014/11/20
Nokia 3310 Nokia 3310 - Ikona brenda koji nestaje
Mobitel
2014/11/19
Marketing
Nova godina 2017 u Beograd
Društvance
U međuvremenu
Prijatelji
Srbovanje

Forma keramika

Putospektiva

U zdravom telu, vodič kroz zdrav život

Mobitel