Solidarna kafica
Preko ramena > Fokus > Nasilje u Đenovi - Dopuna 1

Nasilje u Đenovi

Dopuna 1

Autor Milutin Mitrović 2010/10/15 : Tekstovi istog autora

15. oktobar. Uhapšeni vođa izazivača nereda Ivan Bogdanov, u prisustvu svojih advokata Alesandre Baudina i Đanfranka Padana (dakle dva) izjavio je na saslušanju u policiji ono što su mu njegovi branioci sugerisali. Prvo, da se izvinjava italijanskom narodu; da moli za oproštaj što su - malo preterali; da je (ono ofucano) imao nesrećno detinjstvo (otac umro, majka bolesna); da je po profesiji radnik! Uz to sledi podatak iz novina da u Beogradu poseduje elegantan stan u rezidencijalnom kvartu, ne kaže se kojem. Onako pregojen i istetoviran pokušavao je da izigrava jagnješce tvrdeći "da ne postoji nikakva politička pozadina, da su on i njegovi pajtosi inače sjajni dečki samo nacionalisti kao i svi Srbi i da je svemu krivo pivo." Od 47 privedenih tokom nereda, 39 je odmah deportovano preko granice gde je srpska policija uhapsila 19 njih ne bi li odlučnošću malo popravila svoj rejting. Od onih 8 koji su završili u zatvoru, 5 je viđeno da tokom dana budu pušteni. Pored Ivana Bogdanova samo još dvojica – jedan poreklom Slovenac, koji živi u Austriji, a drugi Crnogorac (policija im ne navodi imena) – odgovaraju za "izazivanje nereda, nanošenje materijalne štete i posedovanje i upotrebu sredstva koja mogu ugroziti druge osobe". To znači da im predstoji suđenje, odlazak u zatvor i zabrana ulaska u Italiju posle izdržane kazne, sem ako ne ponude dovoljno interesantnih podataka za "paktiranje" pa dobiju uslovno. Ivan je odmah izjavio da je sklon da "paktira" sa policijom kako bi kaznu sveo na uslovnu te bio odmah repatriran u domovinu. Bez "paktiranja" kazna za njegovo krivično delo je do 4 godine zatvora sa zabranom ponovnog dolaska u Italiju u trajanju od 10 godina

Može li se verovati u jagnjeću narav Ivana Groznog? U inteligenciju možda, ali u narav nikako, jer pored tvrdnji da je on bio među organizatorima upada u američku ambasadu 2008. i snimljen među siladžijama na Gay Pride, on je još 9. oktobra (tri dana pre utakmice) stigao neprimećen u Italiju, što mu je omogućilo da na licu mesta planira akciju. Tog i sledećeg dana, konspirativno i preko više graničnih prelaza stiglo je još oko 200 njegovih najodanijih siledžija. Bili su razmešteni po jazbinama italijanskih fašista pripadnika "Crne internacionale" u Milanu i Varezu. Od italijanskih "kolega" su pored smeštaja dobili i tri kabaste torbe (zvane "krmače") pune petardi i bombi sa suzavcem i nešto alata, među kojim najviše klješta(?). Italijanska štampa piše da je prema njihovim izvorima Ivan Grozni, vođa neofašističke struje navijača Crvene zvezde i nastavljač lika i dela Željka Ražnatovića Arkana. Zvezdo šta si dočekala! Klub koji je ime sebi dao prema partizanskoj, komunističkoj, crvenoj zvezdi, koji je proslavio jugoslovenski sport, postao je utočište fašističkog ološa! Da li je gore to što su navijači delom fašisti ili što su oni koji upravljaju klubom maheri na nišanu istražnih sudija, ali vešto i sa puno para izvrdavaju pravdu koja je inače "jednaka za sve". Valja sačekati još koji dan kada će verovatno neko od uhapšenih zaista "propevati."

 

Specijalno za Preko ramena iz Italije

Google oglas
Pratite Preko ramena na
Preko ramena - komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove autora teksta ili uredništva.

Sveže i mirišljavo
cenzura u srbiji.jpg Cenzura
NN
2015/10/16
Italijanska prezimena Čovek se stvarno zove – Mrki Medved!
Milutin Mtrović
2015/4/9
Nafta Rusija i nafta: „Iracionalna prinuda“
Milutin Mitrović
2014/12/1
Vitamini Zašto mislimo da su nam vitamini potrebni
Katarina Marinković
2014/11/20
Nokia 3310 Nokia 3310 - Ikona brenda koji nestaje
Mobitel
2014/11/19
Marketing
Nova godina 2017 u Beograd
Društvance
U međuvremenu
Prijatelji
Srbovanje

Forma keramika

Putospektiva

U zdravom telu, vodič kroz zdrav život

Mobitel