Solidarna kafica
Preko ramena > Fokus > Akcija za prevenciju karcinoma dojke: Moje dojke su ok! - A tvoje?

Akcija za prevenciju karcinoma dojke: Moje dojke su ok!

A tvoje?

Autor Preko ramena 2011/10/26

Preko ramena se pridružuje kampanji za rano otkrivanje raka dojke. S obzirom da je u toku velika medijska kampanja želimo da ukažemo na ovaj problem i značaj prevencije.

Nećemo pisati o karcinomu dojke već ćemo citirati već objavljene stvari na srpskom vebu, kao upozorenje.

„Mislim da ne postoji žena koja tek tako može da obavi samopregled svojih grudi a da u stomaku ne oseti onaj blagi strah – šta ako sad napipam nešto. To nešto može biti sasvim bezazleno a može biti ozbiljno i opasno, čak i smrtonosno, ako se posle toga ponaša kao da će to proći samo od sebe, ako odugovlači sa odlaskom kod lekara.„


Dalje: Moje dojke su OK, Mahlat


„Naravno da sam se uplašila. Ženska linija, izuzetno blizak rod. Karcinom joj dijagnostikovan kada je imala 43 godine. Uspešno operisan.


Ne radim samopregled, jer sam previše paranoična za njega – sve mi deluje kao nešto. Odem kod doktorke da me ispipa nekad, na 4-6 meseci. A prošle godine, na ultazvučnom pregledu dojki, dijagnoza: fibrocistična displazija dojki. U sekundi sam dobila tri raka i četiri tumora i umrla osam puta.“

Dalje: Moje dojke su OK, Sandra Kravić

„Negde tamo 2006. godine, kad sam bila pred razvodom, primetila sam na svom jeziku čudan znak. Primetila sam da po negde nedostaju naslage i da mi jezik izgleda kao geografska karta.


To je loš znak.. od svih znakova to je nešto što nisam želela da ikada vidim kod sebe. Tešila sam se da je prolazno, da je to samo blokada zbog prekomerne težine.

Sve dok se jednog jutra naredne nedelje nisam probudila sa majicom koja je imala zelenkaste fleke po sebi u predelu grudi.“

Dalje: Moje dojke su OK, a tvoje? Različak

Ali, da ne treba dizati lažnu uzbunu već rasuđivati hladne glave, govori satirični tekst Marije Dukić: Četa vojnika: Njene dojke su ok!

Karcinom dojke

 

Čuvajte se.

Google oglas
Pratite Preko ramena na
Preko ramena - komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove autora teksta ili uredništva.

Sveže i mirišljavo
cenzura u srbiji.jpg Cenzura
NN
2015/10/16
Italijanska prezimena Čovek se stvarno zove – Mrki Medved!
Milutin Mtrović
2015/4/9
Nafta Rusija i nafta: „Iracionalna prinuda“
Milutin Mitrović
2014/12/1
Vitamini Zašto mislimo da su nam vitamini potrebni
Katarina Marinković
2014/11/20
Nokia 3310 Nokia 3310 - Ikona brenda koji nestaje
Mobitel
2014/11/19
Marketing
Nova godina 2017 u Beograd
Društvance
U međuvremenu
Prijatelji
Srbovanje

Forma keramika

Putospektiva

U zdravom telu, vodič kroz zdrav život

Mobitel