Solidarna kafica
Preko ramena > Kulturni dodatak > Doris Dej se vraća na scenu - Novi album muzičke zvezde pedesetih

Doris Dej se vraća na scenu

Novi album muzičke zvezde pedesetih

Autor Marija Dukić 2011/8/24 : Tekstovi istog autora

Muzička zvezda pedesetih, Doris Dej, koju je pratio glas dobre devojke filmske i muzičke industrije, 20 godina od svog poslednjeg studijskog albuma odlučila je da se vrati na scenu, ne opterećujući se uspehom budućeg albuma, koji, kaže, objavljuje iz zabave.

Mnoge od pesama sa novog albuma producirao je njen sin Teri Melčer pre svoje smrti 2004. godine, ali ove pesme do sada nisu javno emitovane. Ona ih je tada zaturila negde baveći se drugim stvarima, ali nedavno su počela da joj stižu pisma obožavalaca koji su izražavali želje da je opet čuju kako peva. Prema sopstvenom priznanju, to tu ju je nateralo da se vrati pred mikrofon.

Verovali ili ne, ova energična žena rođena je davne 1924. godine. U detinjstvu Doris Dej nije imala nameru da postane pevačica. Kao mala bavila se baletom ali kada je imala 12 godina u saobraćajnoj nesreći su joj povređene noge, koje nije mogla da pomera više od godinu dana, što je uništilo njenu plesačku karijeru.

Dok se oporavljala od nesreće uzimala je časove pevanja i tako otkrila svoj najveći talenat. Kao tinejdžerka pevala je sa raznim bendovima širom SAD i tada je svoje dugačko prezime Kappelhoff promenila u Day. Snimila je više od 650 pesama. Uspešnoj pevačici od ruke je išlo i snimanje filmova u kojoj ju je proslavila uloga Kalamiti Džejn, zbog koje je i ostala upamćena kao „devojka iz susedstva“. Istina, njene filmske uloge su je označile kao puritanku, te su je kritičari tokom seksualne revolucije šezdesetih prozvali najstarijom devicom na svetu. Da vas podsetimo, Doris Dej je odbila legendarnu ulogu Gospođe Robinson u Diplomcu i to zbog svojih moralnih načela.
Doris Dej
Doris smatra da je filmska industrija postala previše bezobzirna i priznaje da se danas sigurno ne bi oprobala na filmu. Sa svojim imidžom „dobre devojke“ ni u realnom životu nije se baš proslavila. Udavala se četiri puta, jedan muž ju je tukao, drugi napustio, a treći krao njen novac.

Kada se i njen četvrti brak raspao, osamdesetih, povukla se iz javnog života i posvetila nezi životinja, poput Brižit Bardo. I dalje, iako će izdati album, nema nameru da nastupa u javnosti. Premijera albuma u Evropi zakazana je za 5. septembar 2011. u Velikoj Britaniji.

 

Google oglas
Pratite Preko ramena na
Preko ramena - komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove autora teksta ili uredništva.

Sveže i mirišljavo
cenzura u srbiji.jpg Cenzura
NN
2015/10/16
Italijanska prezimena Čovek se stvarno zove – Mrki Medved!
Milutin Mtrović
2015/4/9
Nafta Rusija i nafta: „Iracionalna prinuda“
Milutin Mitrović
2014/12/1
Vitamini Zašto mislimo da su nam vitamini potrebni
Katarina Marinković
2014/11/20
Nokia 3310 Nokia 3310 - Ikona brenda koji nestaje
Mobitel
2014/11/19
Marketing
Nova godina 2017 u Beograd
Društvance
U međuvremenu
Prijatelji
Srbovanje

Forma keramika

Putospektiva

U zdravom telu, vodič kroz zdrav život

Mobitel