Solidarna kafica
Preko ramena > Fokus > Greh vašeg sveštenika - Zbog čega su sve hapšeni sveštenici

Greh vašeg sveštenika

Zbog čega su sve hapšeni sveštenici

Autor Marija Dukić 2011/7/21 : Tekstovi istog autora

Da neka naša sveštena lica nisu usamljena u svojim malverzacijama svedoči i ova lista najčudnijih hapšenja sveštenika drugih konfesija.

1. Velečasni Kevin Grej iz Vaterburija je umesto da propoveda ljubav i poštenje, ukrao 1.3 miliona dolara za vreme svog sedmogodišnjeg rada u parohiji. Da stvar bude još gora, te pare je potrošio da muške prostitutke iz Njujorka. Poput jednog našeg sveštenika, voleo je i brendirane stvarčice pa je ponekad i po 50 000 dolara trošio na markiranu odeću tipa Luj Viton. I još jedna sličnost sa njegovim pravoslavnim klonom – platio je školovanje jednog svog mlađahnog „družbenika“, ali i časove klavira i usluge veterinara za neke svoje druge „drugare“. Kada su njegove trošačke navike otkrivene, žalio se da ima rak i da mu novac treba za lečenje, ali policija je otkrila da je čovek zdrav.

2. Emil. R. Butin, američki sveštenik vrebao je u parku svoje žrtve a dolijao je kada je uplašio momka koji je u istom morao da se olakša. Naime, dečko je urinirao uz drvo kada je sveštenik niotkuda iskočio i počeo da ga pipka. Kasnije se ispostavilo da je tog momka sveštenik pratio do parka u kom ga je i napao.

3. Sveštenici su poput nas, imaju svoje vrline i mane, a velečasni Robert Vipki je poput mnogih njegovih sugrađana voleo da trči. Doduše, ovu aktivnost izvodio je malo ekscentrično, poptpuno nag, pored lokalne srednje škole. Kada su ga uhapsiil branio se da je odveć težak “a nošenje odeće me još dodatno otežava”. Dok je trčao međutim nosio je parče neke krpe kako bi pokrio najintimniji deo tela kada prolazi pored policajaca.

4. Taman što se povukao u zasluženu penziju, bivšeg sveštenika Čester Kinga su uhapsili zbog javnog bluda. Naime, on je u jednom parku u San Antoniju upoznao čoveka sa kojim je flertovao, ne znajući da je ovaj policajac u civilu. To se međutim nije zadržalo na flertu, jer je pomamljeni King izvadio svoj polni organ i nasred parka a nasuprot policajca počeo da masturbira. Jedne novine koje su prenele ovu vest su nagađale da je sveštenik masturbirao po parkovima jer mu je postalo dosadno u penziji. Dakle, penzioneri, znate šta vam je činiti na Kališu.
Sveto pismo
5. Pre četiri godine prosvećeno lice Dejvid Ahemijan uhapšeno je u epicentru zabave modernih potrošačkih robova. Naime, on je ispred NBC studija pokušavao da se ubaci u emisiju Konana O’ Brajena koga je uhodio prethodnih 14 meseci. Pisao mu je preteća pisma, potpisujući se kao “tvoj sveštenik uhoda”. Kada sum u zabranili da uđe u studio iz koga se emituje emisija poznatog voditelja, rezignirano je rekao “Da li je ovo način na koji ćete tretirati svoje najopasnije fanove”. Ispostavilo se da je Dejvid imao svoj neki umišljeni dijalog sa O’ Brajenom, i kada je video da mu ovaj u zbilji ne odgovara i da ga javno “ne priznaje”, počeo je da mu preti.
 
6. Otac Tim Džons iz Jorka u decembru 2009. poručio je svojim vernicima da za praznike, ni pet ni šest, nego kradu iz prodavnica, dodajući da je to bolje od prostituisanja, provaljivanja i sl. Izgleda da su ga ozbiljnije od vernika shvatile njegove kolege, te je mesec dana kasnije uhapšen velečasni Stiven F. Pul, koji je krao po Valmartovim prodavnicama. Sveštenik je, kako su snimci sigurnosnih kamera pokazali, ukrao kutiju butera od tri dolara i prekrivač za kauč vredan 60 dolara.

7. Pijani sveštenik Bonaventura Udraogo pokušao je da održi govor na sahrani ali toliko je bio odvaljen od života da je nasumično izgovarao nepovezane reči. Porodica preminulog ga je zamolila da prekine pojanje na grobu, ali kada je sveštenik krenuo ka svom automobile, zastao je da izvrši nuždu. Usput je još i pao, a kada je neko od ožalošćenih pokušao dam u pomogne da ustane sa poda, on se uvredio i udario ga pesnicom u lice.

8. Crkveni asistent Šeli Hal pomogao je u humanitarnom radu za beskućnike, istovremeno u svoje slobodno vreme uhodeći štićenike programa kada su odlazili u svoja skrovišta. Uhapšen je pod optužbom da je konstantno uhodio jednu beskućnicu ali je sve to nekako uspelo da bude zabašureno u policiji. Međutim, mesec dana kasnije opet je uhapšen, ovaj put zbog uhođenja čoveka iz rukovodstva jednog od svratišta, kome su on i njegova žena poslali jedno pretećih 120 SMS-ova u kojima ga zovu “belim đavolom”. Nikome i dalje nije jasno zašto sveštenik toliko voli da uhodi beskućnike i one koji se njima bave, mada vam njihov motiv može objasniti i kasnija optužba da je ovaj par krao nova cod beskućnika koji su živeli u svratištima.

 

Ako vam ovo nije dovoljno, pročitajte i o grehovima sveštenika na domaćem terenu.

Google oglas
Pratite Preko ramena na
Preko ramena - komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove autora teksta ili uredništva.

Sveže i mirišljavo
cenzura u srbiji.jpg Cenzura
NN
2015/10/16
Italijanska prezimena Čovek se stvarno zove – Mrki Medved!
Milutin Mtrović
2015/4/9
Nafta Rusija i nafta: „Iracionalna prinuda“
Milutin Mitrović
2014/12/1
Vitamini Zašto mislimo da su nam vitamini potrebni
Katarina Marinković
2014/11/20
Nokia 3310 Nokia 3310 - Ikona brenda koji nestaje
Mobitel
2014/11/19
Marketing
Nova godina 2017 u Beograd
Društvance
U međuvremenu
Prijatelji
Srbovanje

Forma keramika

Putospektiva

U zdravom telu, vodič kroz zdrav život

Mobitel