Solidarna kafica
Preko ramena > Fokus > Infostud: Kako da učite za prijemni ispit - Deset saveta za buduće brucoše

Infostud: Kako da učite za prijemni ispit

Deset saveta za buduće brucoše

Autor Infostud 2011/6/9 : Tekstovi istog autora

Ako vas zanima zašto je bitno da učite u približno isto vreme svakog dana, koliko je bitno da se pridržavate dnevnih ciljeva koje odredite i da izaberete pravo mesto za učenje, šta je to pomodoro tehnika učenja, koja je svrha vođenja beleški, zašto je samopouzdanje ključno za uspeh na prijemnom – pogledajte odeljak Kako da učite za prijemni ispit na sajtu Prijemni.infostud.com.

 

Sudeći prema iskustvima sa prethodnih prijemnih ispita, više od trećine ispitanika se za prijemni ispit priprema do mesec dana pre samog ispita. U ovom periodu će od pomoći sigurno biti iskustva starijih kolega koje su prethodnih godina položili prijemne ispite. Saznajte kako je njima bilo na prijemnom ispitu, koliko je bilo pitanja, da li je prijemni bio težak, kakva je bila atmosfera na samom ispitu, kako su se prethodne generacije pripremale i koji su njihovi saveti za uspeh na prijemnom.

 

studetn

 

Psiholog Saobraćajnog fakulteta, dr Svetlana Ćićević, smatra da je na prijemnom ispitu presudna koncentracija, a njen savet budućim brucošima je: „Potrudite se da budete maksimalno koncentrisani na rešavanje zadataka. O drugim stvarima razmišljajte kad se ispit završi. Neophodno je da maksimalno pažljivo saslušate usmena uputstva koja ćete dobiti od osoblja zaduženog za to. Takođe, najpažljivije pročitajte sva uputstva koja se tiču unošenja odgovora. Ukoliko nešto niste razumeli, vaše je pravo da zatražite objašnjenje. Pitajte dokle god vam sve ne bude potpuno jasno. A zatim se maksimalno koncentrišite na rad. Ako dobro uradite test, uradili ste veliki posao. Zato, koncentrišite se“.

 

Nikako nemojte da kasnite, ne zaboravite ličnu kartu, prvo pročitajte ceo test, vodite računa o vremenu, ali ne brzajte pri promeni odgovora - ovo su samo neki od saveta koji vam mogu biti od pomoći tokom samog polaganja prijemnog ispita. Za više saveta i detaljnije informacije pogledajte 10 saveta za polaganje prijemnog ispita

Google oglas
Pratite Preko ramena na
Preko ramena - komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove autora teksta ili uredništva.

Sveže i mirišljavo
cenzura u srbiji.jpg Cenzura
NN
2015/10/16
Italijanska prezimena Čovek se stvarno zove – Mrki Medved!
Milutin Mtrović
2015/4/9
Nafta Rusija i nafta: „Iracionalna prinuda“
Milutin Mitrović
2014/12/1
Vitamini Zašto mislimo da su nam vitamini potrebni
Katarina Marinković
2014/11/20
Nokia 3310 Nokia 3310 - Ikona brenda koji nestaje
Mobitel
2014/11/19
Marketing
Nova godina 2017 u Beograd
Društvance
U međuvremenu
Prijatelji
Srbovanje

Forma keramika

Putospektiva

U zdravom telu, vodič kroz zdrav život

Mobitel