Solidarna kafica
Preko ramena > Kulturni dodatak > Guvernator, poluheroj poluŠvarc - Novi strip

Guvernator, poluheroj poluŠvarc

Novi strip

Autor Marija Dukić 2011/4/5 : Tekstovi istog autora

Svi su mislili da je Švarcenegerova izjava o snimaju crtanog filma po strip junaku koji je malo guverner, a malo - super heroj, provaprilska šala. Dan šale je prošao a mi vam nudimo trejler The Governator na uvid.

Kada je sa dizanja tegova prešao na izgovaranje „Hasta la vista baby” komičnim miksom austrijsko–engleskog, mnogi su se smejali, ali on je postao paradigma modernog heroja. Posle onoga što je trebalo da bude gluma, a zatim i posle prave glume, prešao je u politiku. Stalno ga je pratio taj njegov komični akcenat, koji je mnogima bio inspiracija za sprdanje sa likom i delom Konana, Terminatora i mnogih drugih akcionih ikona koje mnogo ne pričaju ali dobro mlate:

Zlobnici su mu se smejali i govorili da neće opstati na sceni na kojoj se više vrednuju moždane vijuge od mišića. Međutim, Arnold Švarceneger je postao kalifornijski guverner. Tada su specijalno za njega smislili kovanicu Governator, aludirajući na Terminatora. Na tom mestu je ostao osam godina, a pošto se povukao setio se i da dobro unovči svoje političko iskustvo i stečeni nadimak.

Trenutno Švarceneger sarađuje sa strip legendom Stenom Lijem koji će po stripu The Governator uraditi crtani film, u kome će Švarc pozajmljivati glas. Glavni junak ovog stripa, Guverner, je mešavina pravog glumca-političara i heroja nadljudskih sposobnosti koje je Švarceneger tumačio na filmu:

 

„Tu je cela moja karijera, bodibilding, gluma, guvernerska funkcija, sve spojeno u jedno“, kaže već ostareli Terminator koji sada junake može da glumi samo na ovaj način. Ili to nije žal za junaštvom? Švarceneger u šali dodaje da je crtać njegov plan B pošto mu američki ustav ne dozvoljava da se, kao čovek koji nije rođen u Americi, kandiduje za predsednika SAD.


Guvernator

Guverner je još u fazi razvoja i biće gotov tek iduće godine, ali su već sada poznati neki detalji. Na primer, u seriji Švarceneger odlučuje da krene u obračun s kriminalom nakon odlaska sa guvernerskog položaja. Poput Betmena, on će ispod svoje kuće sagraditi „Arnoldovu pećinu“, tajni haj-tek centar za borbu protiv gangsterskih organizacija i opasnih pojedinaca.

Njegov kreator, Sten Li kaže da ima „mnogo političara koji su kao crtani filmovi, ali samo Švarceneger je za crtanog super heroja”.

Zanimljivosti iz Švarcenegerovog života koje bismo voleli da vidimo bolje pojašnjene u crtaću:

1. Pošto je njegov otac bio član nacističke partije Arnold Švаrceneger je istrаživao očevu prošlost tokom Drugog svetskog rаtа, аli Sajmon Vizental centar nije nаšao nikаkov dokаz o umešаnosti u rаtne zločine. Otac mu je bio veoma strog, a pored toga je sumnjao da Arnold nije njegov sin i uvek više ljubavi pokazivao njegovom bratu. Kada je umro, Arnold mu nije došao na sahranu.

2. Na početku gluačke karijere imаo je problemа sа dugačkim prezimenom, prevelikim mišićimа i veoma primetnim strаnim аkcentom. Pre 40 godina nekako je dobio ulogu Herkulesа u filmu Herkules u Njujorku, ali je potpisаn pod imenom Arnold Strong, a producenti su strepeli dа gа gledаoci neće ništа rаzumeti

3. Poznаti glumаc Robin Vilijаms je jednom rekаo: „Arnold Švаrceneger je igrаo u mnogo filmovа, аli je u njimа govorio mаnje od bilo kojeg glumcа, jedino moždа nije od Lesijа“

 


Google oglas
Pratite Preko ramena na
Preko ramena - komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove autora teksta ili uredništva.

Sveže i mirišljavo
cenzura u srbiji.jpg Cenzura
NN
2015/10/16
Italijanska prezimena Čovek se stvarno zove – Mrki Medved!
Milutin Mtrović
2015/4/9
Nafta Rusija i nafta: „Iracionalna prinuda“
Milutin Mitrović
2014/12/1
Vitamini Zašto mislimo da su nam vitamini potrebni
Katarina Marinković
2014/11/20
Nokia 3310 Nokia 3310 - Ikona brenda koji nestaje
Mobitel
2014/11/19
Marketing
Nova godina 2017 u Beograd
Društvance
U međuvremenu
Prijatelji
Srbovanje

Forma keramika

Putospektiva

U zdravom telu, vodič kroz zdrav život

Mobitel